sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Sotasyyllisyys ja asevelihenki

Sotasyyllisyyden purkaminen on vahvasti isänmaallinen, oikeusvaltion ja demokratian puolustamiseen tähtäävä projekti. Samanlainen projekti oli aikoinaan 1940-luvun loppupuolella syntynyt aseveliliike, joka puolusti demokratiaa ja ihmisoikeuksia Suomessa idästä tulevaa painostusta vastaan.

Nyt, vuonna 2010, tarkoituksenamme on aseveljeyden hengessä jatkaa kammpailua historian avoimen käsittelyn puolesta, jälkisuomettuneisuutta vastaan. Tätä varten on perustettu UAS. Tilanne on monella tapaa huolestuttava, kun katsomme itäisen naapurimme kehitystä autoritääristä hallintojärjestelmää kohden.

Yhdistyksen perustamiskokouksessa todettiin yksissätuumin, että seuran tulee harjoittaa sekä laajaa tiedottamista liittyen sotasyyllisyysasiaan sekä toimia asian tietoiseksi tekemiseksi myös poliitikoille yksittäin.

Vaikuttamista tarvitaan, vaikka mm. Eero Heinäluoma (sd) on esittänyt julkisesti ns. Sipposen-Silvennoisen mallin hyväksymistä eduskunnassa, ja esimerkiksi Kokoomusnuorilla on yksimielinen aloitepäätös sotasyyllisyyden purkamisen puolesta. SDP on tällä hetkellä oppositiopuolue, eikä kukaan johtavista kokoomuslaisista poliitikoista ole ottanut mitään kantaa asiaan.

Huonosti eivät asiat silti ole. Yleinen tahtotila purkamisen puolesta on voimakas, ja sen voimistamiseen Aseveliseura aikoo ennen kaikkea keskittyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti